Gemeente Riemst
Deelgemeente Kanne

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

is beschermd als monument Mergelwoning

is deel van de vaststelling als bouwkundig erfgoed Mergelkern van Kanne

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Mergelkern van Kanne

Beschrijving

Breedhuis van het dubbelhuistype, vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), met huidig uitzicht uit midden 19de eeuw, doch mogelijk oudere kern (gesmeed ijzeren muurankers met krullen).

Witgekalkt, mergelstenen gebouw, de lijstgevel voorzien van rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, beluikt op de eerste bouwlaag, en een rechthoekige deur in een geprofileerde hardstenen omlijsting (hergebruikt materiaal); oorspronkelijk houtwerk. Zonnewijzer in de rechter zijgevel.