Dwarsschuur van hoeve Cilissen

Beschrijving

Ruime dwarsschuur, wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat, met oude kern, mogelijk uit de 17de eeuw. Witgekalkt mergelstenen gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Aangepaste muuropeningen, op een rechthoekige deur in vlakke hardstenen omlijsting na. Rondboogpoort met een boog van hardsteenblokken, op de sluitsteen gedateerd 1880/ HF/ ES. Links een mergelstenen korfboogpoort. Zijgevels met aandaken en topstuk.

Aanvullende informatie

De schuur maakte deel uit van een historische hoevesite die op het moment van bescherming (1995, 1998) werd bewoond door de familie Cilissen, vandaar de benaming in het beschermingsbesluit. Voordien werd de hoeve gedurende meerdere generaties uitgebaat door de familie Fias.

Historische kaarten geven geen indicatie van de oorspronkelijke, historische benaming van de hoeve.

• Informatie verkregen van Agnes Coenegrachts (29 augustus 2019).