Pastorie Sint-Hubertusparochie

Gemeente Riemst

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Mergelkern van Kanne

Typologiepastorieën
Stijlneogotiek
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Neogotisch gebouw met invloed van de Engelse, hoog-Victoriaanse neogotiek, gebouwd in 1903, naar ontwerp van M. Christiaens.

Alleenstaand, L-vormig gebouw, gelegen in een tuin, die zich uitstrekt van de St.-Hubertusstraat tot de Bakkerstraat. Eén + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken. Mergelstenen lijstgevels op eenp lint van breuksteen, voorzien van spitsboogvormige, tudorboogvormige en rechthoekige muuropeningen in geprofileerde omlijstingen met hardstenen onderverdelingen en boogvelden.

• DRIESEN W., Mathieu Christiaens, ingenieur-architect te Tongeren (1865-1934) (Het Oude Land van Loon, 40, 1985, p.56).
  • DRIESEN W.,Neogotische bouwkunst in Limburg: van pittoreske spitsbogen naar een katholieke huisstijl (Ons Heem, 40, 1986, p.127).