Beschrijving

Hoeve, het woonhuis grotendeels recent, stal en dwarsschuur van 1876. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een rechthoekig erf met mestvaalt, bereikbaar via een recent ijzeren hek.

Dwarsschuur achteraan het erf (nok evenwijdig aan de straat), de stal er haaks op. Gevels voorzien van lisenen en muizentandfriezen, en getoogde bakstenen muuropeningen. Rondboogpoort met hardstenen imposten en sluitsteen, laatstgenoemde met datering 1876; erboven een gevelsteen met dezelfde datering en de naam LOUIS HERMANS.