Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voorheen gesloten of U-vormige hoeve, waarvan alleen het woonhuis en resten van twee haakse gebouwen, één in mergelsteen en één in stijl- en regelwerk bewaard bleven.

Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, door middel van een gevelsteen gedateerd M.V.D.B./ 1846. Later gecementeerd gebouw, de voorgevel voorzien van rechthoeige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, oorspronkelijk beluikt op de benedenverdieping. Rechthoekige deur in vlakke hardstenen omlijsting; oorspronkelijk houtwerk.

Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda