erfgoedobject

Dienstgebouw van verdwenen hoeve

bouwkundig element
ID
36990
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36990
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Langgestrekt gebouw (nok loodrecht op de straat) van bak- en mergelsteen en met resten van stijl- en regelwerk (ankerbalkgebint) onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Rechthoekige muuropeningen in houten omlijsting; het vakwerkgedeelte vertoont een rechthoekige poort in houten omlijsting. De mergelstenen zijpuntgevel aan straatzijde is voorzien van een aandak met geprofileerde schouderstukken en een bol als topstuk.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dienstgebouw van verdwenen hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/36990 (Geraadpleegd op )