Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

L-vormige hoeve, woonhuis en aansluitende dwarsschuur nok evenwijdig aan de straat, een recente stal (?) haaks hierop.

Boerenburgerhuis van het enkelhuistype, drie traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak, uit midden 19de eeuw (oudere kern ?). Gecementeerde lijstgevel, voorzien van geblokte hoekpilasters, rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel en rechthoekige deur in vlakke hardstenen omlijsting. Zijgevels met aandaken.

Aansluitende bakstenen dwarsschuur (eind 19de, begin 20ste eeuw) onder zadeldak, de gevel voorzien van lisenen en getoogde muuropeningen; rechthoekige poort onder metalen I-balk.

Auteurs :  Schlusmans, Frieda