erfgoedobject

Resten gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
37000
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37000
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Resten (woonhuis en poortgebouw) van een gesloten hoeve uit 17de of eerste helft 18de eeuw, waarvan de oorspronkelijke opstelling niet meer te achterhalen is.

Het woonhuis is een dubbelhuis van witgekalkte mergelsteen, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, voorzien van rechth. vensters. Getoogde en rechth. deur in hardstenen omlijsting. De zijgevel aan straatzijde heeft in de geveltop twee rondboogvensters waartussen een onleesbare gevelsteen.

Het witgekalkt mergelstenen poortgebouw onder zadeldak is voozien van een verankerde mergelstenen rondboogpoort met geprofileerde druiplijst. Erboven twee onleesbare gevelstenen en een gevelsteen met wapenschild.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Resten gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37000 (Geraadpleegd op )