• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Resten van een mogelijk voorheen gesloten hoeve, gelegen op de hoek Pannestraat, de gebouwen onder -aangepaste- zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, afgesloten met een bakstenen muur waarin een ijzeren hek en een voetgangersdoorgang.

Ten noorden, woonhuis uit het midden van de 19de eeuw, drie traveeën en twee bouwlagen van witgekalkte mergelsteen, voorzien van voorheen beluikte, rechthoekige vensters onder hardstenen latei en een rechthoekige middendeur in hardstenen omlijsting. Zijgevels met aandaken.

Ten westen, dwarsschuur uit een oudere periode, opgetrokken uit stijl- en regelwerk (gewijzigd ankerbalkgebint) met bakstenen vullingen. Rechthoekige poort in houten omlijsting.

Tegenover het woonhuis, resten van een bakstenen stal. Hierachter een omhaagde tuin en boomgaard.