Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve, naar verluidt daterend van 1721, doch vrijwel volledig aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw, en met een recente straatgevel. Witgekalkte mergelstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig erf met mestvaalt, bereikbaar via een rondboogvormige inrijpoort aan straatzijde.

Woonhuis in de zuidhoek van het erf; gewijzigde muuropeningen. Een jaarsteen 1805 in de zijgevel.

De stal naast het woonhuis in de zuidoostelijke vleugel is voorzien van twee getoogde deuren in een rechthoekige hardstenen omlijsting; voorts aangepaste muuropeningen.

Stal ten noordwesten van het erf, door middel van een gevelsteen gedateerd H S/ 1835. De meeste vensters zijn recent. Drie rechthoekige deuren in een vlakke hardstenen omlijsting.

Dwarsschuur met stal ten noordoosten van het erf. Bakstenen korfboogpoort met hardstenen imposten en sluitsteen met datering H S/ A T/1846. Bakstenen korfboogvormige voetgangersdoorgang naast de poort.