Restant van een hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Restant van een hoeve

Beschrijving

U-vormig restant van een gesloten hoeve van 1872. Gerestaureerde mergelstenen gebouwen onder zadeldak, gegroepeerd rondom een rechthoekig erf.

Inrijpoort aan straatzijde; bakstenen korfboogpoort met hardstenen sluit- en aanzetstenen, op eerstgenoemde gedateerd 1872.

Woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, voorzien van een kwartronde mergelstenen kroonlijst, rechthoekige vensters onder hardstenen latei, oorspronkelijk beluikt, en een rechthoekige deur in hardstenen omlijsting.

Haaks aansluitende dwarsschuur met stal, voorzien van een korfboogpoort en een getoogde deur in bakstenen omlijsting.