• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Oorspronkelijk één geheel, een waarschijnlijk gesloten hoeve met huidig uitzicht uit midden en eind 19de eeuw, doch oudere 17de-eeuwse kern (woonhuis; S-vormige muurankers). Witgekalkte mergelstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een erf met onregelmatige vorm.

Korfboogvormige inrijpoort (nummer 19) in een witgekalkte omlijsting. Woonhuis aan straatzijde, drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder steil zadeldak, voorzien van rechthoekige vensters onder hardstenen latei en een rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting (midden 19de eeuw).

Dwarsschuur met stal uit de tweede helft van de 19de eeuw, voorzien van een bakstenen rondboogpoort en dito getoogde deur. De overige dienstgebouwen zijn het resultaat van aanpassingen uit verschillende perioden.