Gesloten hoeve 1872

Beschrijving

Gesloten hoeve van 1872, de witgekalkte mergelstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, bereikbaar via een bakstenen korfboogpoort (oostvleugel) met hardstenen imposten en sluitsteen, laatstgenoemde gedateerd D H B/ M H/ 1872.

Woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen in de westvleugel, de lijstgevel voorzien van rechthoekige vensters, de benedenvensters onder hardstenen latei en oorspronkelijk beluikt. Rechthoekige deur in hardstenen omlijsting.

Dwarsschuur met stal en wagenhuis (?) ten zuiden van het erf. Rechthoekige poort onder houten latei en bakstenen korfboogpoort.