erfgoedobject

Pastorie van de Sint-Genovevaparochie

bouwkundig element
ID
37077
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37077

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalige pastorie, gelegen in een tuin achter de kerk. Breedhuis van het dubbelhuistype, in de voorgevel vijf, in de achtergevel drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Daterend uit begin of midden 19de eeuw met aanpassingen uit eind 19de eeuw (?).

Mergelstenen gebouw, de lijstgevels voorzien van een omlopende, geprofileerde kroonlijst en hoekpilasters met kapiteel in de achtergevel. In de voorgevel, rechthoekige vensters, op de benedenverdieping in geriemde omlijsting; in de achtergevel, getoogde vensters in geriemde omlijsting met gedecoreerde sluitstenen. Rechthoekige deuren in vlakke kalkstenen omlijsting.

Aanbouwsel van één verdieping, voorzien van rondboogvensters in geprofileerde omlijsting.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Pastorie van de Sint-Genovevaparochie [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37077 (Geraadpleegd op )