Kasteel Sint-Pieter

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteel Sint-Pieter

• is aangeduid als beschermd monument Kasteel Sint-Pieter

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kasteel Sint-Pieter: omgeving

Beschrijving

Alleenstaand 19de-eeuws herenhuis, gelegen in een park, via een dreef van beuken en tamme kastanjebomen met de straat verbonden; aan het eind een inrijhek tussen hardstenen pijlers met ijzeren vaasbekroning.

Mergelstenen dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), met aan de rechterzijde een rechthoekige toren van één travee en drie bouwlagen onder tentdak . Rechthoekige vensters onder hardstenen lateien, voorheen beluikt, en een rechthoekige deur in hardstenen omlijsting.