erfgoedobject

Begijnenhuis

bouwkundig element
ID
37126
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37126

Juridische gevolgen

Beschrijving

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gedateerd 1655. De oorspronkelijke blinde gevel aan de Sint-Catharinastraat is thans van een recente onderbouw en recente muuropeningen voorzien.

Grondig gerestaureerde, oorspronkelijke voorgevel aan Onder de Linde; ordonnantie confer nummer 7; cartouche met hogervermelde datering.

Zijgevel met aandak, muurvlechtingen en schouderstukken; mergelstenen banden en hoekbanden; twee ronde uilengaten in de geveltop.

Het ommuurde voortuintje aan Onder de Linde is vrijwel volledig volgebouwd met recente aanbouwsels; rondboogpoortje in een rechthoekige kalkstenen omlijsting met negblokken.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Begijnenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37126 (Geraadpleegd op )