19de-eeuwse stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 19de-eeuwse stadswoningen

• is deel van de aanduiding als unesco werelderfgoed kernzone Begijnhof Sint-Catharina
    Deze aanduiding is geldig sinds 02-12-1998

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Begijnhof Sint-Catharina

Beschrijving

Twee gelijkaardige breedhuizen van respectievelijk twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Witgekalkte bakstenen gebouwen met getoogde muuropeningen.

Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda