Begijnenhuis

Beschrijving

Hoekhuis met drie traveeën en twee bouwlagen onder wolfsdak (nok loodrecht op de straat, leien), gebouwd in de eerste helft van de 18de eeuw. Bakstenen gebouw met op de hoek een kalkstenen hoekband over de eerste bouwlaag. Muuropeningen uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda