Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

• is aangeduid als beschermd monument Herenhuis en achterbouw

Beschrijving

Zeer ruim herenhuis, waarvan de gevel de bocht in de straat meevolgt. Breedhuis van acht traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), in laat-classicistische stijl met empire-invloed uit begin 19de eeuw.

Beschilderde bakstenen lijstgevel op kalkstenen plint. Risalieten in de eerste en zesde travee. Muuropeningen in hardstenen omlijsting. Van de rondboogvormige benedenvensters bleven slechts twee bewaard; de overige werden omgevormd tot een recente winkelpui. Rechthoekige bovenvensters in een vlakke kalkstenen omlijsting met kordon vormende lekdrempels. Getoogde poort ingeschreven in een rechthoekige, hardstenen omlijsting met imposten, geprofileerde druiplijst en schijnvoegen boven de boogrug.