Laatclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk één geheel. Imposant breedhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, met huidig laat-classicistisch uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw doch oudere kern (dakhelling, achterbouw).

Bakstenen lijstgevel voorzien van rechthoekige vensters in een kalkstenen omlijsting met kordon vormende lekdrempels. Getoogde centrale poort in een rechthoekige omlijsting met geprofileerde druiplijst. Aan weerszijde recente winkelpuien. Zijgevels met aandaken en muurvlechtingen.

Bakstenen achterbouw uit de tweede helft van de 17de eeuw, haaks op de achtergevel, voorzien van de oorspronkelijke benedenvensters: voormalige kruiskozijnen in een kalkstenen omlijsting met negblokken, doorlopende lateien, dubbele ontlastingsboogjes en een overspannende ontlastingsboog. Gesmeed ijzeren muurankers met krullen.