Mouterij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mouterij

Beschrijving

Voormalige mouterij, vervolgens brouwerij zogenaamde Brasserie Edelquell/ Fondée en 1790/ Transf. en 1928 (gecementeerd opschrift op de gevel).

Het complex bestaat uit een breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (café) en een dienstgebouw van zeven traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), beide daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouwen met gecementeerde gevels, verankerd door middel van gietijzeren muurankers. Rechthoekige vensters met roedeverdeling, en poort rechts, alle onder metalen I-balken. Café-pui (waarschijnlijk 1928).

Het dienstgebouw is voorzien van een aantal getoogde laadvensters in de middentravee, die bekroond is met een getrapt dakvenster. Thans ontpleisterd.