Eclectisch herenhuis

Gemeente Tongeren

is beschermd als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Eclectisch herenhuis: tuin

Typologieherenhuizen
Stijleclecticisme
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Enkelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien en kunstleien; dakkapellen), op de latei van het dakvenster gedateerd 1902, en gebouwd naar ontwerp van V. Bosson.

Lijstgevel met risaliet in de twee linkse traveeën, bekroond met een torenachtige verhoging onder schilddak en voorzien van een dakvenster met driehoekig fronton. Baksteen met gebruik van hardsteen voor ornamenten en omlijstingen der muuropeningen. Rechthoekige vensters, waaronder twee kruiskozijnen. Neobarokportaal met oculus als bovenlicht.