erfgoedobject

Notariswoning

bouwkundig element
ID
37369
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37369

Juridische gevolgen

Beschrijving

Wat achteruitgelegen ten opzicht van de straat en met een ommuurde tuin links. Alleenstaand enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder gebogen masardedak met tentdakbekroning (leien; twee oeil-de-boeufs en dakvenster in gebroken fronton), gebouwd eind 19de eeuw in neobarokke stijl.

Bakstenen lijstgevel met hardstenen parement op de eerste bouwlaag, voorzien van een panelenversiering op de penanten. Geblokte motieven van baksteen op de tweede bouwlaag; houten kroonlijst met tandlijst en modillons. Rechthoekige benedenvensters, getoogde bovenvensters. Rechthoekige vleugeldeur met oorspronkelijk houtwerk.

Tegen de rechter zijgevel aanleunend bijgebouw (De Tieckenstraat) onder platdak, met getoogde muuropeningen.


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van VANTHILLO C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Notariswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37369 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.