erfgoedobject

Grafkapel van de familie Van Assche

bouwkundig element
ID
374
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/374
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Streng laat-classicistische grafkapel van arduin van de familie Van Assche, uit het begin van de 19de eeuw. Kapel op rechthoekig grondplan met afgeschuinde hoeken onder een tentdak met bekronend kruis; aflijnende hoekpilasters die een entablement met architraaf, gekorniste kroonlijst en siervazen, laatstgenoemde aan de voorgevelzijde, schragen. Voorgevel met gesmeed ijzeren hek en opschrift: "Sepulture de la famille Van Assche" op de architraaf. Zij- en achtergevels gemarkeerd door spiegels met afgeronde hoeken. Binnenin, grafstenen uit de 19de eeuw van de familie Van Assche.


Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Grafkapel van de familie Van Assche [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/374 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.