erfgoedobject

Grafkapel van de familie Van Assche

bouwkundig element
ID
374
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/374
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Streng laat-classicistische grafkapel van arduin van de familie Van Assche, uit het begin van de 19de eeuw. Kapel op rechthoekig grondplan met afgeschuinde hoeken onder een tentdak met bekronend kruis; aflijnende hoekpilasters die een entablement met architraaf, gekorniste kroonlijst en siervazen, laatstgenoemde aan de voorgevelzijde, schragen. Voorgevel met gesmeed ijzeren hek en opschrift: "Sepulture de la famille Van Assche" op de architraaf. Zij- en achtergevels gemarkeerd door spiegels met afgeronde hoeken. Binnenin, grafstenen uit de 19de eeuw van de familie Van Assche.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Grafkapel van de familie Van Assche [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/374 (Geraadpleegd op )