erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
37441
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37441

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Hoeve, waarvan het woonhuis en het grootste gedeelte der dienstgebouwen dateert van 1906, de schuur van 180(2?). Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen) gegroepeerd rondom een erf met onregelmatige vorm, bereikbaar via een poortgebouw in de zuidoostvleugel.

De rondboogvormige bakstenen inrijpoort is op een gevelsteen gedateerd 1906. Boerenburgerhuis in de zuidoostvleugel, met voorgevel aan straatzijde, drie traveeën en twee bouwlagen; getoogde muuropeningen. Ten noordwesten, dwarsschuur, voorzien van een korfboogvormige poort in hardstenen omlijsting met negblokken, gedateerd 180(2?).


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37441 (Geraadpleegd op )