• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

U-vormig gebouw (voormalige hoeve?) uit midden 19de eeuw, gelegen op de hoek met de Bredeweg. Bakstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gelegen rondom een binnenplaats, aan de straatzijde afgesloten met een hek op een lage muur. Ommuurde tuin achter het woonhuis.

Woonhuis in de noordwestvleugel (nok loodrecht op de straat), dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, de lijstgevel voorzien van middenrisaliet, hoekpilasters en een muizentandfries. Rechthoekige muuropeningen in hardstenen omlijsting. Zijgevels met aandaken, deze aan straatzijde voorzien van twee rondboogvensters.

Aansluitend lager dienstgebouw in dezelfde vleugel, thans eveneens tot woongedeelte omgevormd. De dienstgebouwen zijn voorzien van rondboogvormige muuropeningen, thans grotendeels gedicht, in een hardstenen omlijsting met sluitsteen. In het zuidwestelijk gebouw een getoogde bakstenen poort met hardstenen sluitsteen, in de zijgevel aan straatzijde een recente poort en een gedichte bakstenen poort.