Kapel

Gemeente Tongeren
Locatie Boudewijnstraat zonder nummer, Tongeren (Limburg)

• Adrescontrole Tongeren (adrescontroles: 12-11-2007 - 12-11-2007).
  • Inventarisatie Tongeren (geografische inventarisatie: 01-01-1990 - 31-12-1990).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Kapel

Beschrijving

Kapel op de Hagelindeweg, ter hoogte van de Boudewijnstraat. Bakstenen kapel met mergelstenen voorgevel, bestaande uit een longitudinaal gedeelte van één travee en een centraal gedeelte van twee traveeën met driezijdige koorsluiting, respectievelijk onder zadeldak en tentdak (leien).

De voorgevel is voorzien van een rondboog op kalkstenen Toscaanse pilasters, waarbinnen een rondboogportaal. Baksteenlisenen met fries in de zijgevel; rondboogvensters met hardstenen afwerking. Bepleisterd interieur; overwelving door middel van tongewelven.