erfgoedobject

Boerenwoning van 1765

bouwkundig element
ID
376
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/376
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Boerenhuisje met kleine voortuin gelegen in een bocht van de straat. Eénlaags dubbelhuis van vijf traveeën van verschillende breedte onder een zadeldak (mechanische pannen, nok loodrecht op straat), door middel van muurankers in de zijpuntgevel gedateerd 1765. Tijdens de 19de en de 20ste eeuw aangepaste voorgevel met gecementeerd en wit en zwart beschilderd parement. Beluikte rechthoekige vensters, prettig beschilderd. Klein venstertje links. Oorspronkelijk steekboogdeurtje in een beschilderde omlijsting met bekronend druiplijstje en gecementeerde guirlande. Bewaard linker aandak en vernieuwd rechts.


Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Boerenwoning van 1765 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/376 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.