Twee wonigen van gesloten hoeve

Beschrijving

Voorheen gesloten hoeve, thans in twee woningen gesplitst met gedeeltelijk verdwenen of sterk aangepaste dienstgebouwen; 17de-eeuwse kern, voorzien van een nieuwe ordonnantie in de eerste helft van de 18de eeuw, en aangepast in de 19de en 20ste eeuw.

Bakstenen gebouwen onder zadeldak, gegroepeerd rondom een thans in twee delen verdeeld erf, nummer 517 bereikbaar via een rechthoekige inrijpoort onder houten latei in de straatvleugel.

In dezelfde vleugel, L-vormig woonhuis van twee bouwlagen, voorzien van S-vormige muurankers, een aantal oorspronkelijke bovenvensters, rechthoekig en bolkozijnen in een kalkstenen omlijsting, de overige vensters uit de 19de eeuw.

Het hoekhuis nummer 519 bezit de oorspronkelijke rechthoekige deur in kalkstenen omlijsting met bovenlicht. Stalvleugels ten zuidoosten en noordwesten van het erf, vrij sterk aangepast. Dwarsschuur ten zuidwesten, voorzien van een hardstenen rondboogpoort met negblokken, en een rechthoekige poort onder houten latei, waarboven resten van vakwerkbouw.