Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve, daterend van 1768, doch met oudere kern (woonhuis) en aanpassingen uit eind 18de of begin 19de eeuw en 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen, kunstleien), gegroepeerd rondom een vierkant erf, bereikbaar via een poortgebouw, door een korte oprit met de straat verbonden.

Poortgebouw in de zuidoostvleugel; verankerde, kalkstenen rondboogpoort, voorzien van negblokken en schamppalen.

Ten noordwesten, woonhuis van thans vijf traveeën en twee bouwlagen, door middel van muurankers gedateerd 1768, doch met oudere kern (mergelstenen muurbanden). In de 19de eeuw verhoogd en ordonnantie volledig gewijzigd.

Stallen in de noordoostvleugel en naast de inrijpoort. Muuropeningen uit eind 18de of begin 19de eeuw: rechthoekig in vlakke kalkstenen omlijsting.

Ten zuidwesten, dwarsschuur met huidig uitzicht uit de 19de eeuw; bakstenen rondboogpoort.