Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve, grotendeels daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw, met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom een niet toegankelijk erf. Het L-vormig woonhuis aan de zuidwestzijde en een gedeelte van de dwarsschuur is ouder: mogelijk 17de eeuw, met aanpassingen uit eerste helft van de 18de eeuw.

Het woonhuis is een witgekalkt bakstenen gebouw op gepikte plint, voorzien van S-vormige, gesmeed ijzeren muurankers. Bolkozijn in een geprofileerde kalkstenen omlijsting, oorspronkelijk beluikt (eerste helft van de 18de eeuw); rechthoekige deur in vlakke kalkstenen omlijsting.

Bakhuis, gedateerd op een gevelsteen 1805 (?) buiten het erf.