Schoolgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schoolgebouw

Beschrijving

Schoolgebouw met recente klaslokalen. Alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouw, de gevels voorzien van rondbooglisenen. Bakstenen tudorboogvensters en een dito deur in een rechthoekige hardstenen omlijsting met entablement.

Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Vanthillo C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda