Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

In zijn huidige vorm, breedhuis, dubbelhuistype van vijf traveeën en twee bouwlagen onder gebogen afgesnuit zadeldak. Dakhelling, muurankers en achtergevel wijzen op een oude traditionele kern.

Gecementeerde voorgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters voorzien van arduinen lekdrempels en rolluikkasten, laatstgenoemde op begane grond. Rechthoekige deur in een smalle en vlakke beschilderde omlijsting van arduin op neuten. Achtergevel met sporen van dubbele ontlastingsboog wijzend op voormalig kruiskozijn.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde