erfgoedobject

Dienstgebouw van hoeve

bouwkundig element
ID
37678
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37678
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dienstgebouw (?) van een hoeve uit de eerste helft van de 18de eeuw. Bakstenen gebouw van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gesmeed ijzeren muurankers met krullen. Resten van een plint van silexblokken. Een bolkozijn met gekoppelde ontlastingsboogjes en een klein rechthoekig venster, beide in houten omlijsting met sponningbeloop. Gewijzigde deur. Linker zijgevel met aandak en vlechtingen; hier werd in een latere periode een bakhuis aangebouwd. Recente rechter zijgevel met hergebruikt houten kozijn en oude plint van silex.


Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties

  • Is deel van
    Kasteeldomein van Ottegraeven

  • Is deel van
    Ottegraeven


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dienstgebouw van hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37678 (Geraadpleegd op )