Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpskern 's Gravenvoeren

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern 's-Gravenvoeren

Beschrijving

Ten opzichte van de rooilijn sterk achteruitspringend diephuis in eclectische stijl, voorzien van een voortuintje afgesloten met een ijzeren hek. Circa 1891. Smal enkelhuis van twee traveeƫn en twee bouwlagen, de eerste bouwlaag uitspringend ten opzichten van de tweede. Bakstenen gebouw met puntgevel, versierd met baksteenlisenen en een oculus in de geveltop. Getoogde muuropeningen in hardstenen omlijsting met sluitsteen.

• Heemkring Voeren en Omstreken, Architectuur in Voeren en Omstreken. 1794-1914, Voeren, 1989, pagina 2.

Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda