erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID: 377   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/377

Beschrijving

Voormalige gesloten hoeve waarvan enkel het woonhuis, het aanpalend en het haaks op de straat ingeplant dienstgebouw bewaard zijn gebleven. Eénlaags boerenhuis, enkelhuistype, van vijf traveeën met een zadeldak (Vlaamse pannen), daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw met latere aanpassingen. Beschilderde en verankerde lijstgevel met beluikte rechthoekige vensters voorzien van arduinen lekdrempels en houten lateien uit de 19de eeuw. Behouden steekboogdeurtje in een omlijsting van gesinterde baksteen met druiplijstje. Aandaken met muurvlechtingen. Dienstgebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen) zonder vernoemenswaardigheden. Nieuwe bouw links van het woonhuis.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/377 (Geraadpleegd op 06-06-2020)