erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
377
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/377
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalige gesloten hoeve waarvan enkel het woonhuis, het aanpalend en het haaks op de straat ingeplant dienstgebouw bewaard zijn gebleven. Eénlaags boerenhuis, enkelhuistype, van vijf traveeën met een zadeldak (Vlaamse pannen), daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw met latere aanpassingen. Beschilderde en verankerde lijstgevel met beluikte rechthoekige vensters voorzien van arduinen lekdrempels en houten lateien uit de 19de eeuw. Behouden steekboogdeurtje in een omlijsting van gesinterde baksteen met druiplijstje. Aandaken met muurvlechtingen. Dienstgebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen) zonder vernoemenswaardigheden. Nieuwe bouw links van het woonhuis.


Bron: D'HUYVETTER C., DE LONGIE B. & EEMAN M. met medewerking van LINTERS A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5n1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Gesloten hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/377 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.