Sokkel van verdwenen kruisbeeld

Beschrijving

Aan de weg van Warsage naar Schophem, hardstenen sokkel van een thans verdwenen kruisbeeld, voorzien van opschrift en datering: PRIEZ POUR LES TREPASSES/ 1885.

Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Schlusmans, Frieda

Aanvullende informatie

De sokkel werd opgekuist en voor de sokkel staat vandaag de voet van een verdwenen gietijzeren wegkruis. Op de hardstenen sokkel staat een recent geplaatst ijzeren kruis (herkomst onbekend) met opschrift "Bid voor de overledene".

Auteurs : Verwinnen, Katrien