Gesloten hoeve

Beschrijving

Belangrijke hoeve, uit de eerste helft van de 18de eeuw, sterk aangepast in de tweede helft van de 19de eeuw. Niet meer in bedrijf. Bakstenen gebouwen, die op verschillende plaatsen muurpanden van silexblokken behielden, onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een waarschijnlijk rechthoekig erf (niet toegankelijk), bereikbaar via een korfboogvormige, bakstenen inrijpoort.

Het woonhuis beslaat de oostelijke hoek van het gebouw: de noordoostvleugel en het gedeelte naast de zuidoostelijke inrijpoort. De onderbouw is van breuksteen. De achtergevel is voorzien van een baksteenfries met muizentand en dropmotief. De oorspronkelijke vensters zijn de rechthoekig (onder meer een bolkozijn) in kalkstenen omlijsting met sponningbeloop. De rondboogvormige en getoogde bakstenen vensters dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw.

De zuidwestvleugel is waarschijnlijk een stalvleugel, terwijl de schuur zich zoals gebruikelijk achteraan het erf bevindt. Tegen de achtergevel van laatst genoemde bevindt zich een schop onder lessenaarsdak.