Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Altenbroek en Voervallei met omgeving

Beschrijving

Voormalige hoeve, met de gebouwen gelegen aan de straat; het woonhuis is haaks op deze vleugel geplaatst. Slechts een gedeelte van de gebouwen bleef in de oorspronkelijke toestand bewaard, onder meer de twee rechthoekige poorten in houten omlijsting binnen muurpanden met resten van het oorspronkelijke stijl- en regelwerk. De overige gedeelten werden vernieuwd en aangepast.

Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda