• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voorheen belangrijke hoeve met losse bestanddelen (Ferrariskaart), thans niet meer in bedrijf, gelegen aan de Berwinne.

Woonhuis van het dubbelhuistype, vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit begin 20ste eeuw, de lijstgevel voorzien van getoogde bakstenen vensters met gele baksteen in de ontlastingsboog, en een getoogde deur in een rechthoekige hardstenen omlijsting.

Doorgang naar het erf tussen het woonhuis en de stal, die het erf ten westen begrenst.

Achteraan het erf, ruime dwarsschuur uit de tweede helft van de 17de eeuw of eerste helft van de 18de eeuw. Bakstenen gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gesmeed ijzeren, S-vormige muurankers. Bakstenen korfboogpoort met hardstenen imposten, en een sluitsteen met wapenschild.