Hoeve Ulrici

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Ulrici

Beschrijving

Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, thans buiten bedrijf. Woonhuis aan de straat, dienstgebouwen gegroepeerd rondom het erf, achter het woonhuis.

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit begin 19de eeuw. Bakstenen gebouw op een breukstenen plint van kalksteen; licht verhoogde begane grond. Rechthoekige vensters in een kalkstenen omlijsting met sponningbeloop, beluikt op de tweede bouwlaag. Twee rechthoekige deuren, waarvan de rechtse buiten gebruik, in kalkstenen omlijsting.

Het lagere, aansluitende gebouw links heeft een waarschijnlijk gewijzigde gevelordonnantie, zeker op de eerste bouwlaag.

Ruime dwarsschuur (tweede helft 19de eeuw?), achter het woonhuis en parallel ermee. Bakstenen gebouw onder zadeldak, voorzien van een bakstenen korfboogpoort.

Links van de schuur een éénlagige stal onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouw, voorzien van een rechthoekig venster in houten omlijsting, en een getoogde, bakstenen deur.