Burgerhuis gedateerd 1862

Beschrijving

Breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, door middel van de muurankers gedateerd 1862.

Bakstenen gebouw op een gecementeerde plint; verhoogde begane grond. Merkwaardige muuropeningen in kalkstenen omlijsting met sponningbeloop en golvende latei voorzien van een uitspringende sluitsteen. Recente winkelpui onder metalen I-balk rechts.

Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda