erfgoedobject

Hoeve met losstaande bestanddelen

bouwkundig element
ID
37863
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37863
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoeve gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw, na 1875 (Popp). Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

In het westelijk gedeelte van de zuidvleugel, boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen, voorzien van getoogde, bakstenen muuropeningen.

De twee verdieping hoge dienstgebouwen in de zuidvleugel en in de ertegenover liggende vleugel zijn eveneens van getoogde bakstenen muuropeningen voorzien.


Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1992


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losstaande bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37863 (Geraadpleegd op 12-06-2021)