erfgoedobject

Stal met stijl en regelwerk

bouwkundig element
ID: 37883   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37883

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalige stal, voor kort omgebouwd tot woonhuis en volledig gerestaureerd. Gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw. Ongelijk aantal traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Voorgevel, linker zijgevel en aanbouwsel onder lessenaarsdak in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen. Bij de ombouwing toegevoegde vensters.

Rechterzijgevel van silexblokken, met bakstenen muurvlechtingen op de hoeken en aan de dakhelling. Een rechthoekige deur in houten omlijsting en drie halfronde, bakstenen uilengaten.

  • WEYNS J.-NIJSSEN J., Het boerenhuis uit de Voerstreek in het Vlaamse Openluchtmuseum te Bokrijk, in Bokrijkse Berichten, 12, 1972, pagina 6, afbeelding 2.

Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1992


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Stal met stijl en regelwerk [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37883 (Geraadpleegd op 20-07-2019)