Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Waarschijnlijk woonhuis van een langgestrekte hoeve, ingekort aan de rechterzijde. Thans een breedhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 18de, begin 19de eeuw.

Gebouw in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen, op een stoel van silexblokken, in de rechtertravee door baksteen vervangen. Verhoogde begane grond. Rechthoekige muuropeningen in houten omlijsting, waarschijnlijk niet origineel. De linkerzijgevel behield gedeelten van de oorspronkelijke lemen vullingen, op horizontaal, spijkerloos vlechtwerk; gedeeltelijk verstening door middel van mergelsteen.