Kasteel Magis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteel Magis

Beschrijving

Klein kasteel, eind 19de eeuw gebouwd door Alfred Magis-Trasenster. Gelegen op de plaats die van oudsher Rot wordt genoemd.

Breukstenen gebouw in neotraditionele stijl, op een rechthoekig grondplan onder schilddak (leien) met dakkapellen, de voorgevel voorzien van twee torenachtige uitbouwsels onder tentdak; een lager gedeelte van één travee onder zadeldak tegen de achtergevel en een uitbouwsel aan dezelfde gevel dateren van circa 1957. De gevels tellen drie traveeën en twee bouwlagen op een verhoogde begane grond. Hardstenen kruis- en kloosterkozijnen. De hoofdingang wordt voorafgegaan door een brede trap met bordes.

In het park bevindt zich een conciërgewoning van één bouwlaag in dezelfde stijl.

• NIJSSEN J., Manuscript Voerense percelen, 1992.