• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als beschermd monument Dorpswoning

Beschrijving

Kleine woning met huidige voorgevel uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch oudere kern, zichtbaar in het stijl- en regelwerk van de rechter zijgevel. Gelegen in een omhaagde tuin.

Breedhuis van het dubbelhuistype, drie traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bakstenen gevel voorzien van getoogde muuropeningen en een fries met dropmotief onder de bovenverdieping. De rechter zijgevel behield zijn vakwerk, thans met bakstenen vulllingen.

Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda