Hoeve Driesenhof

Gemeente Voeren

• Inventarisatie Voeren (geografische inventarisatie: 01-01-1992 - 31-12-1992).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve Driesenhof

is beschermd als monument Hoeve Driesenhof

is deel van de bescherming als cultuurhistorisch landschap Gulpvallei met omgeving

Beschrijving

Voormalige hoeve, eigendom van en ontginning uitgaande van het kasteel van Sinnich. Hoeve met losse bestanddelen, bestaande uit twee tegenover elkaar gelegen delen, evenwijdig met de straat, daterend van circa 1849.

Aan de straat, woonhuis onder zadeldak (Vlaamse pannen), met resten van vakwerkbouw (straatzijdegevel), eind 19de, begin 20ste eeuw vrijwel volledig versteend; de getoogde bakstenen muuropeningen dateren uit deze periode.

Het dienstgebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen), achteraan het erf, omvatte de dwarsschuur en de stallen. Grotendeels bakstenen gebouw, uit de tweede helft van de 19de eeuw, voorzien van getoogde muuropeningen, doch met resten van de oorspronkelijke vakwerkbouw.

• NIJSSEN J., Manuscript Voerense percelen, 1992.

Aanvullende informatie

Achteraan bevindt zich een gemengde hoogstamboomgaard. Het erf wordt afgegrensd met geschoren veekeringshagen van meidoorn.

Auteur niet publiek (16-02-2017 )