erfgoedobject

Vakwerkwoning

bouwkundig element
ID
37963
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37963

Juridische gevolgen

 • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vakwerkwoning
  Deze vaststelling is geldig sinds

 • is aangeduid als beschermd monument Vakwerkwoning
  Deze bescherming is geldig sinds

Beschrijving

Dubbelhuis van voorheen drie, thans vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 18de eeuw. De drie originele linkse traveeën in stijl- en regelwerk met wit overkalkte timmer en lemen vullingen, op een hoge stoel van gepikte baksteen; licht verhoogde begane grond.

De rechtse travee uit de tweede helft van de 19de eeuw, is van baksteen. Vier bolkozijnen en een klein rechthoekig venster, alle in houten omlijsting; in de rechtse travee twee bakstenen bolkozijnen. Rechthoekige deur in houten omlijsting. De zijgevel aan straatzijde is van een recent bakstenen parement voorzien.

Klein dienstgebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witgekalkte baksteenbouw, voorzien van rechthoekige muuropeningen in houten omlijsting.


Bron     : Schlusmans F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties

 • Omvat
  Geschoren meidoornhaag als erfafsluiting

 • Is deel van
  Teuven


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vakwerkwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37963 (Geraadpleegd op )