Onze-Lieve-Vrouw Rustoord

Beschrijving

Zogenaamd "Onze-Lieve-Vrouw Rustoord. Als hospitaal, bediend door de zusters van Sint-Vincentius van Deinze, opgericht gebouw in 1910. Ingeplant op H-vormige plattegrond midden in grote omhaagde tuin. Bak- en natuurstenen vleugels met twee bouwlagen onder zadeldaken (pannen) tussen zijtrapgevels in eclectische stijl met voornamelijk neogotische inslag. Sterk symmetrische opbouw met centraal deurrisaliet met bekronende trapgevel, getoogde deur onder waterlijst en Brugse travee op de bovenverdieping; rechts drielobnis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Zijtraveeën geritmeerd door getoogde nissen waarin kruiskozijnen gevat zijn. Sierankers.

• MICHEM F., 1837-1987. Congregatie Zusters van de Heilige Vincentius te Deinze, Tielt, 1987, p. 77.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen